BUSHMEN THERMO TARP 3x3

769 kr

Busmen Thermo tarp 3x3, en tarp med ett termo isoleringslager som är perfekt för att ha som tak över hängmattan men används också som bivi på marken. Denna tarp har totalt 19 upphängnings öglor som sitter fast med 3 sömmar var för att göra den ännu starkare samt gör det enkelt att hänga/sätta upp den hur man vill.   


Tack vare den 3 dubbla sömmen och bra fördelning av upphängningsöglor kan du hänga tarpen på många olika sätt eller kanske göra den till ett tält eller ett vindskydd. 

Den övre sidan är i färgen mörk oliv. Den absorberar lätt värme och den andra sidan är täckt med ett silver färgad värme isoleringslager, vilket ökar värme komforten under till ex. kalla nätter genom att den reflekterar kroppsvärme, till exempel om man vill använda den som bivi. Isolerings lager reflekterar också ljuset och gör att belysning används mera effektivt och på heta dagar reflekterar den solens strålar, vilket sänker temperaturen under tarpen.

Avståndet mellan upphängningsöglor gör det inte bara lättare att arbeta under svåra förhållanden, men gör det också möjligt för bandet att passa bättre runt repet. 

Under extremt dåliga väderförhållanden kan du på kort tid göra ett "stormtält". Ett skydd som är helt isolerande, både från marken och på alla sidor. Tarpets värmeledningsförmåga är ungefär 40 gånger lägre än sand, och nästan 20 gånger lägre än gräs. Därför ger BUSHMEN tarpen fullt skydd mot hypotermia, regn och vind.


Under varmare dagar kan du ha isoleringssidan mot solen så det blir en behaglig skugga som skyddar mot överhettning.

Är du på semester med familjen kan du till exempel hänga upp den som ett tak inför ingången av tältet eller göra om den till ett badrums gardin eller ha den som en "filt" på marken . Vid regnoväder kan du även lägga den över tältet för ett extra regnskydd eller på varma dagar ha den isolerande lager uppåt så du får en längre sovmorgon under heta morgnar.
Vid behov kan denna tarp också användas som en stor, bekväm hängmatta av "banantypen", maximal belastning 70kg! Vik bara i hälften och binda ändarna (ej öglorna!) ihop med ett rep och du får en 1,5 m bred och 3 m lång hängmatta.

Vikt: 750g
Storlek: 3x3meter / i packpåse: 26x13x13cm
Färg: Mörk oliv på övre sidan, undersidan ett värme isoleringslager silver färgad
Material: Ripstop väv.
Maximal belastning: 70kg
Tarpen kommer med 10m lina i en packpåse med handtag. 

Obs! Bushmen gör sitt bästa för att bibehålla högsta produktionsstandard och kvalitet, men de fysiska parametrarna för produkterna (som vikt eller dimensioner) kan skilja sig från specifikationen inom ~ 3%.