BUSHMEN THERMO TARP 3x2

Produkten är tyvärr slut i lager. Tryck gärna på knappen "bevaka" och fyll i din e-mail adress så får du mail när lagret uppdateras, eller kontakta oss så kan vi informera dig i förväg. :-)  

Busmen Thermo tarp 2mx3m, en multifunktionell tarp med ett termo isoleringslager. Perfekt för att ha som skydd över huvudet, bivi på marken, eller som emergency blanket pga det termiska lager. Denna tarp har totalt 14 upphängnings öglor som sitter fast med 3 sömmar var för att göra den ännu starkare samt gör det enkelt att hänga/sätta upp den hur man vill.   

Tack vare den 3 dubbla sömmen och bra fördelning av upphängnings öglor kan du hänga tarpen på många olika sätt eller kanske göra den till ett tält eller ett vindskydd. 

Den övre sidan är i färgen mörk oliv. Den absorberar lätt värme och den andra sidan är täckt med ett silver färgad värme isoleringslager, vilket ökar värmekomforten under till ex. kalla nätter genom att den reflekterar kroppsvärme, till exempel om man vill använda den som bivi. Isolerings lager reflekterar också ljuset och gör att belysning används mera effektivt och på heta dagar reflekterar den solens strålar, vilket sänker temperaturen under tarpen.

Avståndet mellan upphängnings öglor gör det inte bara lättare att arbeta under svåra förhållanden, men gör det också möjligt för bandet att passa bättre runt repet. Öglorna är fastsydda på ett sånt sätt att tarpen blir starkare och att det blir en bättre fördelning av kraften.  

Under extremt dåliga väderförhållanden kan du på kort tid göra ett "stormtält". Ett skydd som är helt isolerande, både från marken och sidorna. Tarpen's värmeledningsförmåga är ungefär 40 gånger lägre än sand, och nästan 20 gånger lägre än gräs. Därför ger BUSHMEN tarpen fullt skydd mot hypothermia, regn och vind.
Under varmare dagar kan du ha isoleringssidan mot solen så det blir en behaglig skugga som skyddar mot överhettning.

Är du på semester med familjen kan du till exempel hänga upp den som ett tak inför ingången av ditt tält eller göra om den till ett badrums gardin eller ha den som en "filt" på marken eller som emergency blanket. Vid regnoväder kan du även lägga den över tältet för att få ett extra regnskydd eller på varma dagar ha den isolerande lager uppåt så du får en längre sovmorgon under heta morgnar.
Och vid behov kan du använda denna tarp även som en bekväm hängmatta av "banantypen". Max. belastning är 70kg. I så fall skall du knyta ändarna ihop (Använd EJ öglorna!) 

Vikt: 550g
Storlek: 2x3meter / i packpåse: 24x12x12cm
Färg: Mörk oliv på övre sidan, undersidan ett värme isoleringslager silver färgad
Material: Polyester Ripstop.
Maximal belastning 70kg

Tarpen kommer med 10m lina i en packpåse med handtag. 

Obs! Bushmen gör sitt bästa för att bibehålla högsta produktionsstandard och kvalitet, men de fysiska parametrarna för produkterna (som vikt eller dimensioner) kan skilja sig från specifikationen inom ~ 3%.