DD HAMMOCK QUILT

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Passar personer upp till 2 meter långa
Färg: Oliv Grön
Vikt: 1kg (inkl. packpåsen)
Inkluderar: Komprimering säck

DD Hammock Quilt är utformad för att användas tillsammans med en underblanket för isolering i en hängmatta.

Idén med att använda en Quilt istället för en sovsäck är att det är lättare att använda ett täcke i en hängmatta än en sovsäck för det kan vara svårt att komma in i sovsäcken när man befinner sig i hammocken som några av er säkert känner igen!

Du kan stänga fotändan med tryckknappar som går från botten upp till runt dina knän och en dragsko längst ner för att dra ihop fotdelen - så du kan dra in dina fötter och samtidigt gör att quilten håller sig på plats under natten.

Hals delen av quilten är bredare så den passar rund din torso och har ett par tryckknappar också så den ansluter sig fint rund halsen och också för att hålla den på plats när du rör på dig under sömnen. Även i hals delen finns en dragsko som stänger evt. luftspalten och därmed håller varm luft inuti.

Hur lägger man sig i sin quilt?

Stäng tryckknappar (upptill och nedtill) drar sedan dragsko ihop vid fötterna. Sätt ditt huvud genom hålet i toppen (bredare änden) så täcket sitter runt halsen. Sitt ner i hängmattan, sväng fötterna i hängmattan och sedan in i fotändan av din quilt och luta dig tillbaka redo för en god natts sömn! Du kan också justera dragskon från din sida för bästa passform.

Temperaturbetyg:

DD Quilt har en komfort temperatur på 2°C när den används tillsammans med en DD underblanket. Vi vet ett det finns människor som har använd den i kallare temperaturer men vi anser att 2grC är komfort temperatur för dem flesta människor.   Isolering: 200gsm syntetiskt silke.