BUSHMEN UNDERQUILT GLOW -2

Produkten är tyvärr slut i lager. Tryck gärna på knappen "bevaka" och fyll i din e-mail adress så får du mail när lagret uppdateras, eller kontakta oss så kan vi informera dig i förväg. :-)  

Bushmen underquilt Glow -2 ultra lätt, total vikt 525g och mycket varm underblanket till din hängmatta. Den är fylld med 300g återvunnen gåsdun (750 CUIN). Storlek: 2mx1,4m / 1m, Komfort -2grC, Limit -9grC. Denna underblanket håller dig varm på våren och hösten och brukar du vara den som alltid fryser så passar den också sommarsäsongen. 

Den del av täcken som är avsedd att skydda bröstet, armarna och huvudet (den delen med fyrkantiga kudde liknande kamrar) är 140cm bred. Dessa kamrar skyddar dun från att förflytta sig så den håller dig varm även på sidan. Dem avlånga kamrar är avsedd för att skydda benen från kylan och denna delen går från 1,40m till 1m så att den fint omsluter din kropp när du ligger i din hängmatta. 

Kamrarna är sydda på så sett att den värmer på bästa sett. Använd som underblanket under hängmattan flyttas dun ned från den mindre änden till de delar där benen är placerade. När den används som en täcke / sovsäck, sprids dunen jämnt.

Ett enkelt upphängningssystem gör att den passar till valfri hängmatta. Den har två 1,25 m expansions linor som du fäster i hängmattans upphängningssystem och sedan spänner du dem lösa. Det skall finnas ungefär 10cm mellan botten på hängmattan och underblanket.   

Underblankets fyllning är av återvunnen gåsdun som har gått igenom ett rengöringsprocess med ett biologiskt nedbrytbar tvättmedel samt ett steriliseringsprocess så den är av en hög kvalitet och samtidigt minskar på djurlidandet och avfallet.
Yttermaterialet är tillverkade av ultralätt rip-stop nylon (22g /m2) med en DWR (Durable Water Repellency) -beläggning som  
skyddar underblanket från att absorbera vatten som kondenserar på täckytan. Materialet är hållbart och andas samtidigt är det tätt nog för att förhindra att dunet kommer ut från täcket, även efter långvarig användning.

Skaka underblanket innan du använder den så att den värmer bäst och håller längre. 

Denna underblanket är designad så att, om så behövs, du även kan använda den som överquilt, täcke/sovsäck eller som extra isolering över din befintliga sovsäck. Vid denna användning kommer temperatur komforten att gå ner. 

Storlek: längd 2m, ena ände 1,4m och andra ände 1m
Total vikt: 525g
Yttermaterial: Rip-stop nylon (22g /m2) med en vattenavstötande beläggning
Fyllning: återvunnen gåsdun 300g (750 CUIN (cubic inches per ounce).
Färg: Ena sidan olive grön och andra sidan orange
Säsong: Vår och höst
Komfort: -2grC (limit -9grC)
Packad storlek:  (3,5L) 14cm diameter x 25 (vid max. komprimering)