BUSHMEN AIRMAT SPARTAN

599 kr

Bushmen Airmat SPARTAN ett ultralätt, endast 330gram! uppblåsbar liggunderlag i storlek 185x55/40x3cm, "mummy-utformad" vid fotändan är bredden 40cm. Med sina 200 luftkamrar är den mycket bekväm att sova på och den har en isolerande verkning mot marken (till 15grC. R-value 0,5) så den är den perfekt för sommar säsongen. Max. belastning 130kg.

Den består av 200 luftkamrar och är gjort av 20D nylon som är ett mycket lätt tyg, behaglig att beröra och tyst när man byter sovställning så den inte rasslar eller knaprar vid ändring av kroppsställning. Madrassen anpassar sig efter din kropp och du kan blåsa upp den antingen lite mera eller mindre vad du föredrar. När du använder den i hängmattan är det oftast mera bekväm att inte ha allt för mycket luft i så du inte börjar rulla, men prova dig fram vad som du tycker passar dig bäst.   

Den multifunktionella luftventilen består av tre anslutna element:
- en inre luftventil som förhindrar förlust av inpumpad luft under pumpanordning
- och en extern luft-ut ventil - som gör att du direkt kan släppa luften. Detta påskyndar packningen av madrassen.
- En plugg som dessutom skyddar backventilen.
Tack vare denna konstruktion är pumpning och vikning av madrassen mycket enkel. Airmat spartan kommer i en förvaringspåse tillsammans med ett reparations kit 

Att blåsa upp den tar ungefär 5 andetag men föredrar du en pump så finns den att köpa till. En mycket behändig multifunktionell "Bushmen pump and bag" som fungerar som pump men är även en 12L waterproof bag eller som uppblåst en liten kudde.  

Vikt Airmat Spartan: 330g
Storlek: 185x55/40x3cm
Max. belastning: 130kg
Material: Nylon 20D
Sommar liggunderlag R-värde 0,5
Den kommer i en förvaringspåse och inkluderar även ett litet reparations kit